Dinosville

DINOSVILLE je smešten na otvorenom u nastavku zgrade Prirodnjačkog centra. Predstavlja pravu oazu zabave i razonode. Sadrži dino izložbu, vulkan, suvenirnicu, restoran i igraonice za decu, a sve je smešteno u autentično okruženje i atmosferu. Zabava je ovde zagarantovana, a nova znanja neizbežna!

Suvenirnica

Smeštena je u DINOSVILLE-u i ambijentalno prati tematiku parka. Bogato je opremljena, pa u njoj možete naći unikatne suvenire, igračke, nakit, ali i ručno rađene poklone. Svaki posetilac ovde će moći da nađe originalnu i trajnu uspomenu na posetu Prirodnjačkom centru Srbije.

Restoran

Obod parka sadrži kafe-restoran za predah i opuštanje. Ovde možete probati brojne specijalitete ili se osvežiti uz jedinstven pogled na ceo park.

Igraonica

Najmlađi posetioci imaće u parku svoj „kutak“ sa igraonicama, koje su koncipirane tako da oni budu u ulozi istraživača i naučnika i da kroz igru uđu u složeni svet nauke. Deci se nauka približava na zabavan i inovativan način.

Dinosville šetnja

Virtuelna panoramska šetnja kroz unutrašnjost i spoljašnost Prirodnjačkog Centra.

Vulkan

Kroz Park se kreće kružnom putanjom u čijem je centralnom delu model vulkana visine oko 10 m. Oko vulkana je prostrana zelena površina sa izgrađenim minijaturnim jezerom. Ovaj model stratovulkana predstavlja posebnu izložbu na temu vulkanologije.

Dino izložba

Najveći deo parka zauzima jedinstvena postavka dinosaurusa u njihovim živim oblicima i autentičnom okruženju. Park ima preko 20 replika različitih vrsta dinosaurusa, od kojih je najveća replika Diplodokusa visoka 11 a dugačka 20 metara. Ovi vladari Mezozoika poslednjih godina izazivaju veliku pažnju naučnika i fascinaciju ljudi, naročito najmlađih. Ovde ih možete najbolje upoznati i shvatiti zašto je to tako!